Geschiedenis
Algemene informatie
Aanbod diploma's


Watervriendje
De stap van niets naar het A-Diploma is erg groot. Daarom is er binnen de Reddingsbrigade-Watervrienden-Sittard het Watervriendje ontwikkeld. Het Watervriendje bestaat uit drie groepen, welke de kinderen stimuleren en begeleiden om tot de overgang naar de lessen van het A-Diploma te komen.

Klik hiernaast op het Watervriendje voor de bijbehorende diploma-eisen.

De kinderen die bezig zijn met de Watervriendjes en de kinderen die in aan loop zijn voor het A-diploma dragen een gekleurd bandje.  De achterliggende gedachte van deze bandjes is, dat alle kinderen die nog geen diploma hebben een bandje dragen. Op basis van het bandje kunnen we herkennen in welke groep het kind zit.

Rood = watergewenning = watervriendje I
Geel = beenslag borst en rug = watervriendje II
Groen = combinatie arm en beenslag van de schoolslag, verstevigen rugslagen en onderwater orientatie = watervriendje III
Blauw = A-diploma (maar nog niet in het bezit van dit diploma)


WATERVRIENDJE I

WATERVRIENDJE II

WATERVRIENDJE III


A-DIPLOMA

B-DIPLOMA

C-DIPLOMA

A-, B- en C-diploma
Het A-diploma is het eerste deel van het pakket aan mogelijkheden binnen onze vereniging waar een erkend diploma voor behaald kan worden. Centraal staat het vrij en onbevreesd in en onder water kunnen zijn. Hier wordt de basis gelegd voor de zwemslagen (school- en rugslag en borst-
en rugcrawl).
Bij het B-diploma worden de beginnende vaardigheden verder ontwikkeld en de conditie verbeterd.
Met het C-diploma, waarin opnieuw wordt voortgeborduurd op de aangeleerde vaardigheden wordt het zwem-ABC afgesloten. En kan ieder met een afgerond ABC-diploma echt zwem veilig.

Klik hiernaast op het diploma voor de bijbehorende diploma-eisen.

Zwemmend redden

Naast het zwem ABC en de zwemvaardigheden kan men bij onze vereniging ook leren hoe je iemand kan redden, die in het water gevallen is.
Jong en oud kan dit leren en hier aan deelnemen. Er kunnen verscheidenen brevetten en diploma's behaald worden. Wij bieden de mogelijkheid van 11 diploma's, verspreid over drie categorieën.
Junior Zwemmend Redden, is er voor de leeftijdscategorie van +/- 6 tot en met 9 jaar.
Zwemmend redden is er voor de leeftijdscategorie van +/- 10 tot en met 13 jaar. En lifesaver is er voor de leeftijdscategorie vanaf +/- 14 jaar.

Klik hiernaast op het diploma voor de bijbehorende diploma-eisen.

Junior Zwemmend redden
JUNIOR ZR 1 JUNIOR ZR II

JUNIOR ZR III JUNIOR ZR IV


Zwemmend redden
ZWEMMEND REDDEN I ZWEMMEND REDDEN II

ZWEMMEND REDDEN III ZWEMMEND REDDEN IV


Lifesaver
LIFE SAVER I LIFE SAVER II

LIVE SAVER III