Agenda
Lestijden
Nieuwsbrief
Algemene Leden vergadering
Smoelenboek
Vertrouwenspersoon
Formulieren

Vertrouwenspersoon

Wat is een vertrouwenspersoon?
De vertrouwenspersoon is het aanspreekpunt voor jou wanneer er problemen zijn ontstaan, waarover je niet zo gemakkelijk praat met een docent of mentor. Misschien gaat het zelfs over die docent of mentor. Of over een medeleerling. Het kan ook gaan over andere vervelende zaken die je dwars kunnen zitten.

Voor welke problemen kun je bij een vertrouwenspersoon terecht ?
Het kan gaan om allerlei problemen, zoals dat je gepest wordt, of over dat je weet dat een ander gepest wordt. Het kan ook gaan om seksuele intimidatie, of over discriminatie en zelfs over geweldpleging. Kortom: als je problemen hebt en er eigenlijk met niemand over durft te praten, dan kun je bij de vertrouwenspersoon terecht. Je mag ook altijd iemand ( een vriend(in) of je mentor bijvoorbeeld) meenemen naar het gesprek als je dat prettig vindt.
 
Wat doet de vertrouwenspersoon voor je ?
Allereerst zal de vertrouwenspersoon goed naar je luisteren. Het is belangrijk dat je niet met je problemen blijft rondlopen. De vertrouwenspersoon gaat samen met jou op zoek naar de weg die tot een oplossing van jouw probleem kan leiden. Alle informatie wordt vertrouwelijk behandeld.
 
Bij wie kun je terecht ?
Bij de Reddingsbrigade Sittard hebben we de volgende vertrouwenspersoon.
 Mw. Riny Peeters – Sligchers.
Op zondag tijdens de lesuren in het zwembad aanwezig

Dhr Bert Meuffels
Op zondag en maandag tijdens het leszwemmen in het zwembad aanwezig.